DerMel® huidzalf

geschikt voor alle leeftijden

DerMel® huidzalf is een natuurlijke zalf op basis van medicinale honing.

DerMel huidzalf kan worden toegepast bij:
* constitutioneel en seborroïsch eczeem.
* smetplekken en luiereczeem
* oppervlakkige wondjes zoals schaafwonden, kleine brandwonden, snijwonden
* kloven in vingers, hiel en tussen de tenen
* een (zeer) droge en/ of geïrriteerde huid
* de preventie en behandeling van littekens
Medicinale honing heeft een aantal bijzondere eigenschappen. In wetenschappelijke studies is aangetoond dat medicinale honing antibacteriële, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen heeft.

Een beschadigde, ontstoken, geïrriteerde of droge huid is kwetsbaar voor schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom van belang de eigen afweer van de huid in tact te houden of zo snel mogelijk te herstellen. De verzorging of herstel van de huid richt zich dan op twee factoren: de vochtbalans en huidbarrière. DerMel huidzalf helpt hierbij.

Constitutioneel eczeem
Constitutioneel eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid die verloopt met exacerbaties (=plotselinge verergering van de ziekteverschijnselen) en remissies (=vermindering). Het meest prominente verschijnsel van constitutioneel eczeem is jeuk; krabben leidt tot beschadiging van de huid en tot verergering van de huidafwijkingen

De behandeling van constitutioneel eczeem met behulp van basiszalven en lokaal toegepaste corticosteroïd zalven is voldoende aangetoond. Een beperking van langdurig gebruik van corticosteroïd houdende zalven is de ontwikkeling van huidatrofie (het dunner – en dus kwetsbaarder – worden van de huid). Iets dat men juist bij mensen met constitutioneel eczeem wil vermijden.
Om deze vicieuze cirkel te doorbreken van krabben en huidbeschadiging is wondheling en herstel van de huidbarrière bij zowel kinderen als volwassenen van groot belang. DerMel huidzalf is daarom een goed alternatief temeer omdat DerMel geen corticosteroïden bevat. Het bestaat uit een vette zalf gecombineerd met medicinale honing. De vette huidzalf verzorgt de extreem droge huid en de natuurlijke zuivere honing ondersteunt de wondheling en heeft een beschermend effect tegen bacteriën.

DerMel® huidzalf is goed smeerbaar, bevat geen corticosteroïden of antibiotica en kan langdurig worden gebruikt. De zalf bevat de volgende ingrediënten: Mel, Arachis oleum, cera alba, glyceryl oleate, aqua.

DerMel® huidzalf is zonder recept verkrijgbaar bij uw apotheek. U kunt DerMel® ook bestellen via dermatologie-winkel.nl. Wij hebben het altijd op voorraad én via dermatologie-winkel.nl bestellen is altijd voordeliger

Wat vinden artsen van DerMel® huidzalf?
‘…Ik heb nu een aantal patiënten teruggezien die allen erg tevreden zijn overDerMel®. Ze vinden het prettig dat ze DerMel® onbeperkt kunnen gebruiken.Dankzij DerMel® zijn de problemen rondom CE beter onder controle…’
Huisarts G.H.W. Saaf Hillegom

‘…Ouders vragen regelmatig om een zalf zonder hormonen voor de huid van hun kind. DerMel® voorziet in deze behoefte…’
Kinderarts G. van Waveren Bovenij Ziekenhuis Amsterdam

‘…DerMel® verlaagt de kolonisatie van S. aureus op de huid en verbetert de huidbarrière. Dit maakt DerMel® de ideale basisbehandeling bij contitutioneel eczeem…’
Dr. A.J. Oosting, dermatoloog Spaarneziekenhuis.

‘…Zeer positief ervaren! De huid knapt snel op mede doordat ook de jeuk na smeren snel afneemt…’
M.I. Hilhorst Kinderarts, en moeder van kind met eczeem.

‘…Ik ben het met de voorgaande reacties eens. Geen corticosteroïd, wel werkzaam!…’
Ton Bronner, (verpleeg)huisarts

Reacties van gebruikers
‘…Dermel is echt een fantastisch product als je eczeem hebt. Ik heb het ooit gekregen via een allergoloog…’
mevr. B te O a.d. A

‘…Via deze weg wil ik aangeven dat ik ZEER tevreden ben over het product: Dermel huidzalf !!! Dit is werkelijk waar een verademing!! Ik heb helaas seborroïsch eczeem en daardoor een erg droge huid (gezicht). Ik heb jaren gezocht naar een goede gezichtscrème, diverse crèmes gekocht maar niets hielp. Op een forum las ik over Dermel huidzalf. Nu gebruik ik het product ca. 4 maanden, GEWELDIG!!…’.
Met vriendelijke groet, S. A.

Nieuwe wetenschappelijke inzichten! Huidbacterie ‘Staphylococcus aureus’ als ‘trigger’ van een exacerbatie.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen met constitutioneel eczeem meer van een bepaalde huidbacterie (S. aureus) bij zich dragen dan mensen die geen constitutioneel eczeem hebben. Deze bacterie kan – bij een beschadigde huid ten gevolgen van krabben – leiden tot een huidinfectie. Echter deze huidbacterie doet meer. Hij scheidt toxines (=giftige stoffen) uit. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat deze schadelijke toxinen ook aanzet geven tot een exacerbatie (=plotselinge verergering) van het constitutioneel eczeem. Een voor de hand liggende conclusie is dan ook dat wanneer men het aantal exacerbaties wil verminderen men voor moet zorgen dat er minder bacteriën op de huid aanwezig moeten zijn. Zij scheiden immers de toxines uit. Door de anti-bacteriële bescherming die DerMel® biedt, leidt gebruik van Dermel® huidzalf tot afname van het aantal huidbacteriën.

DerMel® huidzalf is een unieke zalf. Het combineert het verzorgende van een basiszalf met wondhelende eigenschappen en bacteriële bescherming. De huid komt in een betere conditie en het aantal huidbacteriën zal verminderen. Er worden minder toxinen uitgescheiden hetgeen naar verwachting leidt tot minder exacerbaties van het constitutioneel eczeem. Dit leidt voor mensen met constitutioneel eczeem tot een betere kwaliteit van leven met hoogstwaarschijnlijk een verminderd gebruik van corticosteroïd zalven.

DerMel 50g

DerMel 15g