Dos Medical nasaal spoelzout™, met en zonder xylitol

Dos Medical nasaal spoelzout™ is – in samenwerking met KNO artsen – speciaal samengesteld om de neus en neusbijholten te reinigen. Het bestaat uit een combinatie van natriumchloride met natriumbicarbonaat. Deze combinatie is zeer effectief én mild voor het gevoelige, ontstoken neusslijmvlies.

Dos Medical nasaal spoelzout met xylitol™
Speciaal voor mensen met chronische neusbijholten-ontsteking (=rhinosinusitis) is Dos Medical nasaal spoelzout™ met xylitol ontwikkeld.

Neusbijholteninfecties worden vaak veroorzaakt door bacteriën die een slijmlaag (= biofilm)produceren. Deze biofilm zorgt ervoor dat bacteriën stevig aan het neusslijmvlies hechten waardoor infecties makkelijker kunnen ontstaan/blijven bestaan. Bovendien wordt door de biofilm de werkzaamheid van antibiotica ondermijnd.
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat xylitol deze biofilm afbreekt. Hierdoor hechten bacteriën minder goed aan weefsel en kunnen ze makkelijker uit de neusbijholten worden gespoeld, waardoor rhinosinusitis klachten sneller verminderen.

‘…Spoelen met nasaal spoelzout met xylitol, het antibacteriële middel dat ook is terug te vinden in sommige kauwgom, helpt beter dan spoelen met alleen zout water bij chronische rhinosinusitis. Doordat dit spoelmiddel een lekker mintluchtje heeft, geeft het ook een frisser gevoel dan spoelen met zout water…’
Prof. Dr. W.J. Fokkens, KNO-arts, AMC Amsterdam

Dos Medical nasaal spoelzout™, met en zonder xylitol is verkrijgbaar via de apotheek en kno-winkel.nl